Met Digicafé stappen zetten naar DSGO

Het Digiteam organiseert donderdag 7 mei een online en interactief Digicafé. Dit staat helemaal in het teken van de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO).

Het delen van data en informatie bij bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen of tussen partners in een bouwproject verloopt weinig efficiënt. Terwijl de behoefte aan data en informatie over bouwwerken in alle fasen van de levenscyclus steeds verder toeneemt. Het DSGO gaat op dat vlak alle partijen in de bouwketen een grote efficiëntiewinst opleveren.

Use Cases

In het Digicafé schetsen de leden van het Digiteam de ontwikkeling van het DSGO langs de weg van Use Cases en Thema’s. Vervolgens gaan deelnemers en Digiteam gezamenlijk aan de slag met drie concrete versnellingsprojecten. Met als doel het vormgeven van Use Cases, als concept bouwstenen voor het DSGO. Om deze te kunnen leggen, en de vaart te houden in het digitaliseringsproces van de bouwkolom, is inbreng van kennis en ervaring vanuit de markt onmisbaar. Daarom hoopt het Digiteam 7 mei zoveel mogelijk belanghebbenden online te mogen begroeten.

Programma

15.00 uur        Welkom

15.05 uur        Toelichting & instructies voor de deelnemers aan het Digicafé

15.10 uur        Ontwikkeling DSGO

15.40 uur        Deelsessies versnellingsprojecten (parallel)

 

  1. ILS configurator
  2. Open UOB
  3. GIS + BIM pilots

 

16.20 uur        Afsluiting

 

Aanmelden

Aanmelden voor het Digicafé kan via deze link. Vragen? Neem dan contact op via info@digidealgo.nl. Voorafgaand aan het Digicafé ontvangen de deelnemers een e-mail met verdere instructies en de vraag om een keuze te maken voor één van de deelsessies.

Er is maximaal plaats voor 30 deelnemers. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld tot het maximaal aantal is bereikt. Deelname is gratis. Bij veel interesse organiseert het Digiteam nog een extra Digicafé op vrijdag 8 mei om 10.00 uur.